„Libertate deţinutului politic Dorin Chirtoacă“. Liberalii au organizat un protest la sediul Judecătoriei Buiucani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Câteva zeci de simpatizanţi şi membri ai Partidului Liberal au protestat joi, 22 iunie, la sediul Judecătoriei Buiucani, solicitând eliberarea primarului Dorin Chirtoacă din arestul la domiciliu.

Judecătorul de instrucţie examinează astăzi demersul procurorului privind prelungirea termenului de arest cu încă 30 de zile pentru primarul dorin Chirtoacă. Liberalii exprimându-şi dezacordul cu această intenţie a procurorului. Aceştia în continuare susţin că edilul este nevinovat. 

Amintim că Judecătoria Buiucani a eliberat pe 26 mai un mandat de arestare pe numele primarului Dorin Chirtoacă, după ce procurorii l-au pus sub învinuire şi au solicitat arestarea preventivă a acestuia. 

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. 

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima vreme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite