Liberalii, despre candidatura lui Ion Sturza: Un prim-ministru nu poate vota în Parlament de 51 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura lui Ion Sturza, propusă de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru funcţia de prim-ministru, a fost calificată de democraţii de la Chişinău drept una „de eşec”. La rândul lor, şi liberalii se arată sceptici faţă de posibilitatea învestirii Guvernului Sturza.

Întrebat de Adevărul Moldova dacă PL va vota pentru învestirea Guvernului Sturza, unul dintre fruntaşii liberalilor Valeriu Munteanu a menţionat că acesta poate fi învestit numai dacă partidele proeuropene vor forma o majoritate parlamentară puternică.

„Partidele proeuropene au obligaţia să formeze o majoritate parlamentară puternică şi în mod implicit trebuie să învestească un Guvern puternic, cu un program de activitate bazat pe cuvântul "reformă". Primul ministru nu poate înlocui un întreg cabinet de miniştri, dar mai ales nu poate vota în Parlament de cel puţin 51 de ori pentru o lege”, a precizat Munteanu.

Amintim că în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat nemulţumit de persoana lui Ion Sturza. „Eu vreau să văd câţi bani a avut până a deţine funcţia de prim-ministru (Ion Sturza a condus Guvernul de la Chişinău în anul 1999 - n.r.) şi după (...) Să nu mai vorbim de privatizările din timpul domnului Sturza”, a menţionat Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite