Liberalii de la Chişinău vor în UE şi NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal şi-a anunţat lansarea în campania electorală pentru alegerile parlamentare în baza următorului program: integrarea în NATO, alături de integrarea europeană; promovarea valorilor naţionale româneşti în Republica Moldova şi asigurarea unei guvernări lipsite de corupţie.

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă a anunţat că se va suspenda în curând din funcţie pentru a participa alături de colegii săi de partid la campania electorală. Referindu-se la alegerile din 30 noiembrie, Dorin Chirtoacă a subliniat faptul că nu este doar o competiţie între partide, ci între două căi pe care le poate urma ţara. „Nu alegem între partide, între verde, roşu, albastru, roz, între flori, copaci, secere, ciocane, stele roşii şi alte simboluri. Alegem între viitor şi trecut, între prosperitate şi sărăcie, între pace şi război, între a fi şi a nu fi, între Uniunea Europeană şi aşa-zisa Uniune Vamală”, a declarat liberalul.

„Moldova nu are drum înapoi, noi nu putem să ne întoarcem în Siberia, la sărăcie şi umilinţă, în gulaguri. Noi avem un singur drum, cel al integrării europene şi unităţii naţionale, şi acest lucru trebuie să-l facă liberalii”, a declarat liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. Totodată, acesta a acuzat actuala guvernare de ipocrizie, corupţie, utilizare în scopuri electorale şi subminare a imaginii Uniunii Europene în Republica Moldova. ”200 de ani Rusia ţaristă, sovietică, aşa-zisă „democratică" a încercat să ne distrugă ca neam, ca ţară, dar n-a reuşit şi nu va reuşi. Sângele nostru e mult mai puternic decât tancurile lor! Omul trăieste atunci când în sufletul lui bate inima adevărului, dreptăţii, libertăţii şi unităţii familiei neamului său" - a mai menţionat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL şi-a încheiat discursul cu un îndemn pentru liberali: „Doar în cadrul UE şi NATO putem avea o economie funcţională! Nu în cadrul Uniunii Vamale!” Prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a subliniat importanţa prezenţei liberalilor în viitoarea coaliţie de guvernare, reamintind că Dorin Chirtoacă va fi candidatul PL pentru funcţia de prim-ministru. „Moldova are nevoie de PL la guvernare şi de un prim-ministru patriot, profesionist şi dedicat în persoana lui Dorin Chirtoacă”, a declarat fostul ministru al transporturilor. Ion Cebanu, fost ministru liberal în AIE, a remarcat faptul că anume PL poate asigura o guvernare eficientă şi onestă a ţării cu resurse puţine. „Cu bani mulţi, oricine poate obţine rezultate, dacă nu-i fură. Cu bani puţini – doar liberalii!”, a declarat acesta.

Corina Fusu, prim-vicepreşedintă a PL, şi-a axat discursul pe politica externă a Partidului şi integrarea europeană: Politică externă a PL se va axa pe protejarea intereselor Republicii Moldova, pe construcţia unor alianţe şi parteneriate externe în măsură să garanteze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului, aderarea la NATO şi Uniunea Europeană. Partidul Liberal a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală cu numărul 14 în buletinul de vot pentru alegerile din 30 noiembrie 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite