„Le-au speriat soţiile şi copiii”. Bătrîncea susţine că aleşii locali care au votat declaraţiile de unire au fost intimidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea afirmă că aleşii locali care au semnat declaraţiile simbolice de unire cu România ar fi fost intimidaţi să facă acest lucru. În plus, parlamentarul a menţionat că nu intră în competenţa administraţiei publice locale aprobarea unor asemenea decizii.

„Dacă asta măcar ar fi voinţa acestor consilieri, dar este demonstrat că au venit unii indivizi în această localitate, au mers acasă, noaptea, la unii consilieri şi i-au îndemnat”, a declarat Vlad Bătrîncea marţi, 6 februarie, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, socialiştii deja au mai multe comentarii de la aceşti consilieri „care ne-au povestit despre circumstanţe”. 

„Cum le-a venit la locul de serviciu un şef şi le-a spus: „băi, hai semnează”. Cum au venit acasă şi le-au speriat soţia şi copiii. De aceea, să nu numim aceste lucruri acţiuni simbolice”, a subliniat deputatul.

El s-a arătat indignat că subiectul declaraţiilor de unire nu a fost discutat „la o întrunire a satului sau măcar la o şedinţă a Consiliului”.

„Republica Moldova are 900 de primării. Zece primării este 1%. Iată ce reprezintă astăzi susţinerea unionismului. Minoritatea nu trebuie să dicteze majorităţii. Noi în ultimii opt ani de zile am ajuns la această practică, atunci când o minoritatea dictează absolutei majorităţi cum trebuie de trăit”, a precizat Bătrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite