Iurie Leancă: Lupta politică internă a fost exportată şi în cadrul Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta politică din interiorul Republicii Moldova a fost exportată şi în cadrul Parlamentului European. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

În opinia sa, este o greşeală să se vină cu anumite condiţionalităţi politice în momentul de faţă pentru a obţine finanţare din partea Uniunii Europene: „De la bun început au existat condiţii foarte tehnice şi eu m-aş axa în mod special pe această dimensiune”.


„Noi am creat aceste probleme, noi am semănat neîncrederea la Bruxelles, la Berlin, la Strasbourg şi acum trebuie să facem tot ce e posibil pentru a demonstra că suntem europeni nu doar la chip, dar şi la felul cum dorim noi să trăim în această ţară”, a menţionat Iurie Leancă.

În ajunul Summitului Parteneriatului Estic, care se va desfăşura pe 24 noiembrie la Bruxelles, situaţia politică din Republica Moldova a fost din nou subiectul unor dezbateri în Parlamentul European. Ajutoarele financiare pe care UE le va acorda în continuare Republicii Moldova vor depinde de atitudinea Chişinăului faţă de angajamentele pe care şi le va asuma în cadrul unui memorandum de înţelegere ce urmează să fie semnat între cele două părţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite