Iurie Leancă, încrezător. Liberalii, fermi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă a purtat discuţii cu liberalii despre programul de guvernare FOTO: Adevărul
Iurie Leancă a purtat discuţii cu liberalii despre programul de guvernare FOTO: Adevărul

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru al Republicii Modlova, Iurie Leancă, a discutat azi seara cu liderul PL, Mihai Ghimpu, despre viitorul Guvern. Dacă Iurie Leancă s-a arătat bine-dispus şi optimist, atunci Mihai Ghimpu a reiterat faptul că PL va vota pentru Guvernul Leancă, numai dacă şi liberalii vor face din el.

„Teoretic, nimic nu este imposibil”, a declarat Iurie Leancă. El a fost de acord că mai sunt necesare discuţii adăugătoare între cele trei partide pro-europene, pentru a crea, până la urmă, o majoritate parlamentară. „După ziua de marţi (atunci când premierul desemnat trebuie să se prezinte în faţa deputaţilor cu programul de guvernare şi lista miniştrilor - n.n.) sperăm să intrăm în faza de stabilitate, să ne axăm pe rezolvarea problemelor”, a adăugat Leancă.

Întrebat dacă cei din Partidul Democrat ar fi gata de noi discuţii, în contextul în care preşedintele PD, Marian Lupu, a spus că „nu mai au rost discuţiile cu liberalii”, Iurie Leancă răspuns că „democraţii sunt şi ei oameni cu raţiune, înţeleg problemele şi ştiu de unde şi în ce condiţii poate veni sprijinul. Cred că situaţia este una dinamică, nu statică. Sper că vom găsi soluţii”.

Iurie Leancă a confirmat că le va propune şi comuniştilor o discuţie în următoarele zile.

La rândul său, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a precizat că scopul întâlnirii cu candidatul la funcţia de premier a fost de a vota programul de guvernare. „Dar e cunoscut faptul că nu se votează Guvernul Leancă, dar Guvernul PLDM-PD-PCRM. Eu îmi doresc ca aceste discuţii să le avem cu PLDM şi PD, nu doar cu Leancă”, a mai spus Ghimpu.

„Eu cred că varianta cea mai bună este să ne aşezăm la masă şi să conştientizm că guvernul are nevoie de sprijinul partidelor pro-europene, ca nu poţi să te apuci de reforme fără o majoritate parlamentară”, a adăugat liderul liberalilor.

Cu toate acestea, Mihai Ghimpu şi-a exprimat convingerea că liderii PLDM şi PD nu îşi doresc o alianţă cu liberalii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite