Iurie Leancă: Identificarea unor soluţii la provocările de securitate naţională poate fi realizată doar printr-o conlucrare cu partenerii din spaţiul euro-atlantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele de securitate naţională au fost discutate joi, 17 mai, la Guvern, de către vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, şi delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

Iurie Leancă a declarat că identificarea unor soluţii la provocările de securitate regională, dar şi naţională poate fi realizată doar printr-o conlucrare plenară a autorităţilor din Republica Moldova cu partenerii din spaţiul euro-atlantic. 

Discuţiile s-au axat pe capacitatea de rezilienţă a Republicii Moldova de a răspunde ameninţărilor hibride şi celor convenţionale, perspectivele soluţionării conflictului transnistrean, dar şi relaţiile Chişinăului cu Londra, în contextul preconizării ieşirii din UE a Marii Britanii, în anul 2019.

În altă ordine de idei, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a solicitat obţinerea unor burse pentru cetăţenii Republicii Moldova la Colegiului Regal pentru Studii de Apărare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite