Iurie Leancă a demarat lucrul pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă va discuta şi cu deputaţii liberali şi comunişti FOTO: Adevărul
Iurie Leancă va discuta şi cu deputaţii liberali şi comunişti FOTO: Adevărul

Iurie Leancă, desemnat de preşedintele Republicii Moldova drept candidat la funcţia de prim-ministru, a demarat consultările pentru elaborarea viitorului Program de activitate al Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, premierul în exerciţiu a discutat cu principalele asociaţii de investitori din Moldova, membre-active ale Consiliului Economic lansat de Iurie Leancă. Este vorba despre Asociaţia Investitorilor Străini, Asociaţia Businessului European şi Camera de Comerţ Americană din Moldova. În cadrul consultărilor, reprezentanţii asociaţiilor au semnalizat mai multe probleme pe care le au marii investitori din Republica Moldova.

Mâine, Iurie Leancă urmează să se întâlnească pentru consultări cu reprezentanţii Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului Naţional pentru Participare(CNP), ai Consiliului Naţional al ONG-urilor, precum şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cu analişti politici. Totodată, în ziua desemnării, Iurie Leancă a anunţat că va încerca să-i convingă atât pe deputaţii liberali, cât şi pe cei comunişti pentru a-l vota la şefia Guvernului.

Amintim că Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova miercuri, 28 ianuarie. Potrivit Constituţiei, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern şi echipa ce va forma Cabinetul de miniştri în cel mult 15 zile. Pentru a fi învestit în funcţie el trebuie să obţină votul majoritar al deputaţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite