Irina Vlah regretă expulzarea diplomaţilor ruşi: Va duce la tensionarea relaţiilor moldo-ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Başcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, s-a arătat indignată de decizia Chişinăului de a declara cinci diplomaţi ruşi persona non grata. Ea consideră că această acţiune va duce la tensionarea relaţiilor moldo-ruse şi va diminua din schimbările pozitive politice şi economice, ca urmare a cooperării dintre cele două ţări.

În acest context, Vlah îşi pune speranţa că riposta Rusiei nu va afecta cetăţenii Republicii Moldova, care permanent sau temporar se află pe teritoriul Federaţiei Ruse, afirmă başcanul pe pagina ei ofiacială.

„Locuitorii Găgăuziei, la fel ca majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, văd în Federaţia Rusă un partener strategic şi îşi doresc îmbunătăţirea relaţiilor prieteneşti cu poporul multinaţional rus”, a subliniat aceasta.

Irina Vlad dă asigurări că îşi va apăra poziţia, în calitate de membru, la Consiliului Suprem de Securitate, ce va avea loc pe 6 iunie.

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni, 29 mai, „persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi „persona non grata” în Republica Moldova.

Igor Dodon a reacţionat extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi „persona non grata” de către autorităţile moldovene, susţinând că este vorba de un gest „revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite