Ion Ceban: Socialiştii sunt pregătiţi pentru alegeri anticipate locale şi le vor câştiga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor este pregătit pentru alegerile anticipate în municipiul Chişinău şi reprezentantul formaţiunii va câştiga acest scrutin. Declaraţia a fost făcută de către Ion Ceban, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău şi secretarul preşedintelui Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Consilierul socialist susţine că PSRM face tot posibilul ca după următoarele alegeri în municipiul Chişinău să devină primar un reprezentant de pe eşichierul politic de stânga. De asemenea, Ion Ceban a menţionat că demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar este întârziată şi este una dintre deciziile corecte pe care le-a luat acesta.

Socialistul a mai declarat că PSRM pledează şi pentru alegeri anticipate parlamentare care să fie organizate odată cu cele locale. 

„Dacă va apărea vreo posibilitate ca să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate, atunci vom folosi această posibilitate. Dacă nu va exista o asemenea posibilitate, noi vom încerca s-o obţinem”, a spus Ion Ceban.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, numeşte decizia lui Dorin Chirtoacă una destul de bărbătească. În opinia lui, faptul că au demisionat aproape concomitent primarul de Chişinău şi primarul de Bălţi demonstrează că există o problemă serioasă legată de organele administrative locale. 

„Problema constă în faptul că centrul întotdeauna şi permanent a efectuat presiuni asupra organele puterii locale şi le-a folosit în interesele proprii. În Republica Moldova aşa şi nu a avut loc o descentralizare serioasă a resurselor şi a împuternicirilor. Şi vedem că atunci când puterea s-a concentrat în mâinile Partidului Democrat, acest lucru s-a răsfrânt printr-o presiune serioasă asupra organele puterii locale”, a declarat Vlad Kulminski. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite