Ion Ceban: Nu exclud că Dorin Chirtoacă ar putea părăsi ţara şi să vă facă fotografii de prin Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul fracţiunii socialiştilor din CMC, Ion Ceban, afirmă că primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, ar putea părăsi ţara, fiind vizat într-un dosar penal. Totodată, socialistul susţine că edilul s-ar fi înţeles cu Vlad Plahotniuc pentru a fi eliberat.

„Acest cetăţean şi-a negociat deja libertatea. Nu exclud că ar putea să părăsească Republica Moldova în viitorul foarte apropiat. Exact ca şi Chirinciuc, să vă facă poze de prin Viena să spună oamenilor „larevedere sau bună ziua, sau ce mai faceţi acolo acasă, noi suntem bine, undeva prin Constanţa, la Braşov, la Viena sau Paris”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferinţe de presă miercuri, 15 noiembrie. 

În altă ordine de idei, Ceban a criticat decizia lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu de a boicota referendumul din 19 noiembrie pentru revocarea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă. El le cere liderilor politici care au recurs la boicot să prezinte cel puţin un argument de ce primarul nu ar trebui demis.

Acesta se arată nedumerit de faptul că partidele de opoziţie extraparlamentare au decis să boicoteze referendumul, odată ce tot ele ar afirma că sunt nemulţumite de activitatea lui Dorin Chitoacă.

Ion Ceban a subliniat că, în cazul în care primarul suspendat nu va fi demis prin referendum, atunci există riscul ca Primăria să fie condusă în continuare de o persoană, potrivit lui, numită ilegal în funcţie, deşi ar putea participa la referendum şi apoi în alegeri anticipate: „Acum nu alegem primarul, acum îl dăm jos pe cel care şi-a bătut joc de oraş zece ani la rând”.

Socialistul a mai adăugat că ar avea unele informaţii „din culise” de la Bruxelles, care explică de ce formaţiunea Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase au decis să nu participe la referendum: „este o testare a posibilităţii de a face cedări în acest sens cu Plahotniuc, cu Partidul Democrat, pentru viitoarele coaliţii din anul 2018, după alegerile parlamentare ordinare”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite