Ion Ceban: Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu vor fi demişi dacă devin primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă va ajunge primar, candidatul PSRM la alegerile locale din Chişinău, Ion Ceban, spune că îi va demite pe viceprimarii Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu. Şi aceasta pentru că Nistor Grozavu ar fi autorul multor autorizaţii care „au urâţit” oraşul, iar Ruslan Codreanu, chiar dacă este o persoană bine pregătită, a fost numit ilegal în funcţie, spune candidatul PSRM.

Ion Ceban îşi asumă să lupte împotriva construcţiilor ilegale din Capitală. 

Pentru început, nu va permite eliberarea autorizaţiilor de construcţie în zonele pentru care nu sunt respectate toate standardele urbanistice. 

Chiar în prima săptămână, va semna o dispoziţie care va obliga direcţiile şi subdiviziunile responsabile de domeniu să nu elibereze autorizaţii de construcţie pe terenurile de joacă şi în curţile de bloc. Construcţiile deja finisate vor fi revizuite, iar cele care sunt la faza incipientă vor fi stopate.

Cât priveşte problema corupţiei la Primărie, Ion Ceban, spune că va încerca să o elimine prin digitalizarea tuturor serviciilor, prin votul electronic pentru toate şedinţele importante, prin achiziţii publice electronice şi prin motivarea şi promovarea angajaţilor competenţi.

Întrebat care este poziţia sa vizavi de manifestaţiile unioniste şi cele organizate de comunitatea LGBT, Ion Ceban spune că le va interzice dacă devine primar.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a declarat că nu se va implica în alegerile parlamentare dacă va obţine mandatul de primar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite