Ilan Şor, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost condamnat miercuri, 21 iunie, la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare. Procurorii au solicitat 19 ani de închisoare, menţionând că existau suficiente probe ce ar demonstra vinovăţia acestuia.

Ilan Şor a fost condamnat de prima instanţă. Avocaţii lui susţin că mandatul de arest la domiciliu al primarului de Orhei a expirat, ceea ce înseamnă că Ilan Şor se va afla la libertate până la hotărârea de condamnare a Curţii de Apel Chişinău, când hotărârea devine executorie. Până atunci, el se va afla sub control judiciar, neavând dreptul să părăsească ţara.

Avocaţii lui Ilan Şor susţin că acesta este nevinovat şi vor contesta sentinţa.

De partea cealaltă, procurorii solicită o pedeapsă mai aspră, motiv pentru care vor depune un apel la Curtea de Apel Chişinău.

Şor ar urma să petreacă la închisoare doar şase ani şi şase luni, deoarece un an se consideră ispăşit, pentru că a fost în arest la domiciliu toată această perioadă.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. El pledează nevinovat. Timp de un an, el s-a aflat în arest la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite