Igor Dodon vrea ca drapelul istoric al Moldovei să fie arborat în toate instituţiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţă două iniţiative legislative. Una dintre ele prevede ca drapelul istoric al Moldovei să fie recunoscut şi arborat obligatoriu de către toate instituţiile publice. A doua iniţiativă conţine prevederi potrivit cărora în Parlament ar urma să se regăsească şi deputaţi de alte naţionalităţi.

Declaraţii în acest sens, şeful statului a făcut în cadrul forumului etniilor cu genericul: „Păstrarea statalităţii Republicii Moldova”, organizat de Comisia pentru relaţii interetnice din cadrul Consiliului civil pe lângă preşedinte, transmite IPN.

„Nu am intenţia să schimbăm drapelul de stat, vreau doar să recunoaştem drapelul nostru istoric, fiindcă el este istoria noastră care până la urmă nu ne lasă să uităm de rădăcinile noastre. La următoarea şedinţă a Parlamentului voi înainta această iniţiativă şi voi propune ca fiecare instituţie de stat să arboreze drapelul istoric al ţării noastre. Vom începe arborarea acestui drapel în cele 300 de localităţi ai căror primari au semnat declaraţia simbolică de unire. La fel, voi solicita ca în parlament să fie şi deputaţi de alte naţionalităţi”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a menţionat că este mândru de faptul că în Moldova locuiesc cetăţeni de diferite naţionalităţi pe care de nenumărate ori, mai multe forţe din exteriorul ţării i-ar fi încercat să-i pună pe baricade, să-i dezbine, însă graţie dragostei şi patriotismului, acestea au reuşit să păstreze unitatea. „ Avem o ţară frumoasă, bogată cu oameni extraordinari şi trebuie să o păstrăm pentru copiii noştri, nepoţii noştri. De noi depinde integritatea Moldovei, să nu ne lăsăm manipulaţi de unele forţe externe şi chiar de unii politicieni din ţară ”, a mai notat Igor Dodon.

„Din păcate constatăm că nu toţi cetăţenii ţării respectă statalitatea Moldovei, ei o discreditează, probabil îşi doresc ca Moldova să dispară. Noi nu vom permite să fie distrusă statalitatea. Nu avem nevoie de acei oameni care vin din alte ţări să facă politică în Moldova. Noi singuri putem face reforme şi legi bune”, a declarat reprezentantul comunităţii Ucrainene în Moldova,Nicolai Oleinic.

Preşedinta comunităţii ruse în Moldova, Ludmila Laşcionova. menţionat că în ultima perioadă, conducerea ţării a luat decizii greşite la capitolul relaţiilor moldo-ruse şi au fost întreprinse mai multe acţiuni care fac tot posibilul să îndepărteze Republica Moldova de Federaţia Rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite