Igor Dodon şi socialiştii, în topul preferinţelor alegătorilor, urmaţi de Maia Sandu şi PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor, iar Partidul Socialiştilor ar lua cele mai multe mandate la viitoarele alegeri parlamentare. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj publicat miercuri, 24 mai, la comanda Partidului Democrat din Moldova.

Conform studiului, realizat de compania americană Lake Research Partners şi IMAS, şeful statului are susţinerea a 34% din populaţie, fiind urmat de lidera PAS, Maia Sandu cu 21% şi premierul Pavel Filip, la fel 21%. Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanăi, se bucură de încrederea a 15% din cetăţeni, iar comunistul Vladimir Voronin 15%, urmat de Andrei Năstase 13% şi Renato Usatîi 12%.

Întrebaţi cu ce partid ar vota la următoarele alegeri parlamentare, 39% din moldoveni şi-ar da votul pentru PSRM, pentru PAS 15%, PDM 8%, iar PCRM şi PDA câte 6%. Astfel, în următorul Legislativ ar accede doar aceste cinci formaţiuni politice, în cazul în care ar rămâne actualul sistem de alegeri, deoarece o eventuală trecere la sistemul electoral mixt ar putea schimba radical situaţia.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 12.000 de persoane în perioada 1 - 14 aprilie, după care reluat în perioada 25 aprilie - 7 mai (pauză determinată de condiţiile meteo nefavorabile).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite