Igor Dodon, la sfat cu Irina Vlah: „Am discutat situaţia curentă din autonomie şi din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o întrevedere în dimineaţa de miercuri, 1 noiembrie, cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. În cadrul dialogului a fost discutată situaţia actuală din autonomie, dar şi cea din ţară. Şeful statului a lăudat administraţia din autonomie, subliniind că e „orientată spre creşterea nivelului de trai al populaţiei şi dezvoltarea regiunii, aceasta fiind un exemplu de administrare eficientă pentru regiunile ţării”.

„Am salutat elaborarea bugetului Găgăuziei pentru anul 2018 în volum de 706 mln. lei şi creşterea veniturilor proprii cu 24%. Pentru prima dată în 25 de ani, se prevede alocarea a peste 50 mln. lei în infrastructura Găgăuziei”, a menţionat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

De asemenea, preşedintele ţării a fost invitat de către Irina Vlah la Festivalul Vinului, organizat anual la Comrat, precum şi la Forumul Investiţional „Invest Gagauzia”, care se desfăşoară în autonimie deja al treilea an consecutiv. 

„La Forum vor participa reprezentanţi din circa 15 ţări, printre care Rusia, Turcia, Polonia, Cehia, Estonia, Germania, Grecia şi altele. Evenimentul are menirea să contribuie la atragerea de investiţii străine în Găgăuzia, la fondarea de întreprinderi mixte şi crearea de noi locuri de muncă”, a mai spus şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite