Igor Dodon: Moldova niciodată nu va fi antirusă, însă va fi antieuropeană pe unele poziţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon dă asigurări că Republica Moldova nu va avea niciodată o politică antirusă. Pe de altă parte, preşedintele moldovean afirmă că Chişinăul va fi antieuropean pe anumite poziţii, cum ar fi pe problema minorităţilor sexuale sau cu privire la apropierea de NATO.

„De exemplu, ei insistă pe marşurile homosexualilor. Asta nu va trece. Noi suntem în proporţie de 98% ortodocşi, cel mai înalt nivel de ortodoxie din toate ţările”, a menţionat Dodon.

Şeful statului a îndemnat ţările NATO să nu încerce să folosească Moldova în calitate de carne de tun contra Rusiei: „Noi vedem ce vor ei în regiune şi ce au obţinut unele forţe occidentale în Ucraina”.

Igor Dodon susţine că Moldova are viitor doar dacă i se va deschide piaţa tradiţională euroasiatică: „Dacă vom pătrunde pe aceste pieţe, economia va înflori şi vor apărea sute de mii de locuri de muncă”, precizând că deja s-au făcut paşi concreţi în această direcţie, prin semnarea memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Euroasiatică.

În plus, preşedintele ţării nu a exclus că Moldova ar putea deveni pe viitor chiar membru al Uniunii Economice Euroasiatice: „Consider că ar fi corect, dar asta o va decide poporul. Noi vom organiza un referendum la timpul potrivit”.

De asemenea, Dodon a declarat că este paradoxal că guvernarea de la Chişinău se pronunţă ca fiind proeuropeană, în timp ce majoritatea cetăţenilor ar fi pentru apropierea de Rusia. El a notat că, în cazul unui referendum ce ar avea loc mâine, majoritatea moldovenilor ar pleda pentru aderarea la Uniunea Economică Euroasiatică.

„Vom prieteni cu toţi. Nu avem nevoie de NATO sau de o retorică antirusă. Vom prieteni strategic cu Rusia, fiindcă aşa a fost mereu. Fără un parteneriat strategic cu Rusia nu vom putea soluţiona un şir de problemele sociale, economice, problema transnistreană”, a opinat şeful statului pentru presa din Belarus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite