Igor Dodon: Maia Sandu nu este primul preşedinte care a fost în vizită la Paris. Şi eu am fost la Palatul Élysée, în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi Emmanuel Macron, alături de primele doamne ale Moldovei şi Franţei, la Forumul Păcii de la Paris, din 2018.
Igor Dodon şi Emmanuel Macron, alături de primele doamne ale Moldovei şi Franţei, la Forumul Păcii de la Paris, din 2018.

Igor Dodon le recomandă consilierilor Maiei Sandu să fie mai atenţi când aceştia scriu discursuri pentru preşedintele ţării. Dodon susţine că informaţia precum că Maia Sandu este primul şef de stat din Repubica Moldova care a vizitat Parisul în ultimii 24 de ani este una eronată, subliniind că şi dânsul a fost la Paris, în 2018.

„În ceea ce ţine de prima vizită la Paris. Nu cred că e greşeala Maiei Sandu care a menţionat acest lucru în discursul său. Cred că este greşeala consilierilor care vor s-o ridice în slăvi. Cel puţin patru preşedinţi au fost la Paris în vizite oficiale şi de lucru - şi Snegur, şi Lucinschi, şi Voronin, şi eu am fost în 2018, şi la Palatul Elysee am fost, împreună cu soţia. De aceea, doamna preşedinte, daţi-le din deget consilierilor care vă scriu speech-uri, să fie mai atenţi”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.

Amintim că Maia Sandu a avut o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Întâlnirea spa desfăurat joi, 4 februarie, la Palatul Elysee din Paris. În cadrul unei conferinţe de presă comune, Maia Sandu a declarat că „Îmi face o deosebită plăcere să fiu primul preşedinte al Republicii Moldova, din 1997, aflat într-o vizită la Palatul Élysée”.

Totodată, şi Emmanuel Macron a declarat acelaşi lucru: „Sunt 24 de ani de când un preşedinte al Republicii Moldova nu a fost primit la Paris.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite