Igor Dodon, despre „abordarea la pachet” a problemelor în reglementarea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un acord de „abordare la pachet” a problemelor cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului ar putea fi semnat în acest an – a reiterat preşedintele Igor Dodon în cadrul unei discuţii în format lărgit cu jurnaliştii, transmite IPN.

Igor Dodon a menţionat că ar fi ideal dacă va fi găsită o formulă de conlucrare dintre diferite instituţii pe cele două maluri ale Nistrului. „Le-am propus să facem o conferinţă internaţională referitor la situaţia din Moldova, la nivel înalt, de miniştri ai OSCE sau în format mai larg”, spune şeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a menţionat că în cadrul vizitei sale la Moscova, a abordat subiectul „abordării la pachet” a problemelor dintre cele două maluri ale Nistrului. Potrivit lui, în cadrul acestei abordări s-au discutat subiecte sensibile pentru cetăţeni – problema şcolilor, prelucrarea terenurilor agricole, accesul în partea stângă a Nistrului a anumitor categorii de persoane. Una dintre problemele propuse pentru discuţii de partea transnistreană a fost numerele de înmatriculare a maşinilor.

În opinia şefului statului, pentru soluţionarea problemelor sociale, este nevoie de o soluţie politică a diferendului transnistrean. De asemenea, Igor Dodon spune că atunci când va fi găsită această soluţie politică, va fi propusă cetăţenilor să se expună asupra ei la un referendum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite