Harta dominaţiei ISIS. Republica Moldova şi România, ţintele organizaţiei teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planurile Statului Islamic FOTO: express.co.uk
Planurile Statului Islamic FOTO: express.co.uk

Reporterul BBC, autorul cărţii „Imperiul fricii”, Andrew Hosken, a prezentat care sunt ţările pe care organizaţia teroristă Statul Islamic intenţionează să le cucerească până în 2020, fiind vizate şi Republica Moldova şi România.

Potrivit dailyrecord.co.uk, Hosken a realizat şi o hartă a dominaţiei Statului Islamic în 2020. Astfel, ipoteza lansată de reporter relevă faptul că teroriştii islamici vor controla în cinci ani Orientul Mijlociu, Africa de Nord, statele balcanice şi ţările din Estul Europei.  

Reporterul BBC susţine că printre ţările balcanice care vor fi cucerite de ISIS sunt România, Bulgaria şi Grecia. 

Astfel, noul califat o va avea la graniţa de vest pe Spania, iar la cea de est – pe China. „Ei vor să preia tot ce văd ei că ar reprezenta lumea islamică. După ce vor avea califatul lor, planurile prevăd extinderea ocupaţiei în toate celelalte ţări ale lumii. Oamenii trebuie să înţeleagă că Statul Islamic nu vrea doar crearea propriului califat şi să fie lăsaţi în pace. Ei ne vor supuşi regulilor lor şi să împărţim aceeaşi ideologie. Cea mai mare îngrijorare vine de la faptul că atât timp cât ei se află acolo, cu atât mai mare este probabilitatea de a dezvolta arme biologice şi chimice. Dacă ei vor avea arme de distrugere în masă, cu siguranţă nu vor ezita să le folosească. Nu există dubii în acest sens”, a declarat Andrew Hosken. 

Autorul cărţii mai spune că Abu Musab al-Zarqawi, care a format aceste grupuri teroriste şi care s-au concolidat în organizaţia ISIS a prezentat în 1996 programul din şapte paşi care le va asigura Victoria până în 2020. „Eram aproape de a-i distruge în 2010-2011 când 80% din liderii lor au fost captuarţi sau ucişi, însă nu am dus până la capăt aceste acţiuni, iar ei au revenit ca un cancer”, a mai spus jurnalistul. 

ISIS are peste 50.000 de membri, iar mijloacele financiare sunt estimate la 2 miliarde de dolari, banii asiguraţi din controlul resurselor petroliere din Siria şi Irak. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite