Guvernul va desemna noii viceminiştri şi şefi de agenţii săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Leancă a fost învestit în funcţie pe 31 mai FOTO: Adevărul
Guvernul Leancă a fost învestit în funcţie pe 31 mai FOTO: Adevărul

La următoarea şedinţă a executivului va fi lansat procesul de numire a viceminiştrilor şi şefilor de agenţii, acolo unde ei lipsesc. Asigurări în acest sens au fost date de premierul Iurie Leancă, în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă, citat de IPN.

Iurie Leancă a mai spus că în perioada de un an şi jumătate rămasă, vor fi continuate şi accelerate pe alocuri reformele iniţiate de către precedentul guvern. „Cred că concetăţenii noştri vor avea ocazia să ne judece în baza unor schimbări la faţă pe care le vor resimţi din plin”, a spus prim-ministrul.

Printre priorităţile Guvernului, expuse de Leancă, se numără integrarea europeană, lupta cu sărăcia, crearea locurilor de muncă bine plătite, rezultate palpabile în lupta împotriva corupţiei, dar şi problema transnistreană.

„Este o rană care mereu sângerează, din prima zi de independenţă a Republicii Moldova. Atât timp cât nu vom reintegra regiunea transnistreană în spaţiul politic, economic, cultural unic al Republicii Moldova, nu vom putea vorbi despre un sistem în întregime funcţional”, a spus premierul.

Întrebat dacă va avea loc o întâlnire cu liderul administraţiei de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, Iurie Leancă a spus că „nimic nu trebuie de exclus”.

După mai bine de trei luni de criză, pe 31 mai,  PLDM, PD şi grupul liberalilor reformatori au constituit Coaliţia Pro-Europeană, l-au ales pe Igor Corman preşedinte al Parlamentului şi au votat Guvernul Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite