Ghimpu, supărat pe Şalaru că ar fi susţinut-o pe Maia Sandu mai mult decât pe el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul Ghimpu-Şalaru continuă. După retragerea sprijinului prim-vicepreşedintelui PL, Anatol Şalaru, de către formaţiune, dar şi după solicitarea lui Mihai Ghimpu privind demiterea lui Şalaru din funcţia de ministru al Apărării, portalul ştiripesurse.ro publică o convorbire din cadrul Biroului Politic al PL, care scoate la iveală posibilul motiv ce a stat la baza tensionării situaţiei în partid.

Iniţial, la şedinţa Biroului Politic al Partidului Liberal, Ghimpu a citit mesajul postat pe Facebook de către Şalaru, unde acesta îşi declară sprijinul pentru turul doi de scrutin prezidenţial în favoarea Maiei Sandu.

Transcripţia discuţiei audio publicată de ştiripesurse.ro 

Şalaru: Şi ce e rău în asta?

Ghimpu: Nu, e foarte bine. Dar de ce nu ai făcut susţinere şi pentru Ghimpu?

Şalaru: De ce nu ai venit la întâlnirile pe care le-am organizat

Ghimpu: Da, unde le-ai organizat?

Şalaru: La Academia Militară... da' cum

Ghimpu: Eu te întreb de ce nu ai făcut susţinere public pentru Ghimpu sa te vadă lumea că mă susţii pe mine.

Şalaru: Dar nu am făcut, dar nu am dat interviuri pe care le-am retipărit şi aici? Nu am vorbit despre Mihai Ghimpu?

Ghimpu: De ce ai făcut susţinere pentru ca pentru Maia Sandu, public?

Şalaru: Dar interviurile nu au fost publice?

Ghimpu: Aceasta e susţinere politică. Acest lucru îl face Biroul, nu Şalaru - ministru, ministrul se ocupă de armată. Deciziile politice aici se iau.

Şalaru: Decizia nu a fost să o susţin pe Maia Sandu?

Ghimpu: Păi, înseamnă că în numele partidului eu vorbesc, dar nu tu. Aceasta ca printre altele, ca să mai împrospătăm izvorul. 

Amintim că luni, 12 decembrie, în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV Chişinău, Mihai Ghimpu a comentat problema dintre el şi Anatol Şalaru, afirmând că ministrul încearcă să distrame partidul şi că ar fi încercat să mituiască deputaţi liberali pentru părăsi partidul. Faptele lui Şalaru ar fi fost confirmate de mai mulţi deputaţi liberali, iar Biroul Permanent al partidului a decis aproape în unanimitate retragerea sprijinului politic.

La rândul său, Şalaru motiva decizia conducerii PL prin faptul că a îndrăznit să ceară o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor şi a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%. 

„Am solicitat convocarea congresului în care să fie pusă în discuţie situaţia partidului. Obiectiv, clar şi transparent. Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-şi depună mandatul de preşedinte şi să accepte convocarea congresului şi alegerea unei noi conduceri”, sublinia ministrul Apărării.

Republica Moldova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite