Dumitru Alaiba: PSRM inventează noi pretexte ca să evite discuţia cu Blocul ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Alaiba curentul.md

Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba consideră că membrii Partidului Socialiştilor inventează noi pretexte ca să evite discuţia cu deputaţii din blocul ACUM. În opinia parlamentarului, socialiştii „nu ţin interesele ţării în capul mesei”. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Este prea importantă perioada în care ne aflăm, suntem într-o perioadă foarte periculoasă. Noi suntem la următoarea răscruce: putem să merge în jos, în beznă pentru următorii zece ani de izolare şi dictatură sau să mergem puţin spre normalizare”, spune Dumitru Alaiba. Potrivit lui, perioada de după alegeri oferă tot mai multe indicii că socialiştii nu-şi doresc demolarea actualului sistem.

Deputatul blocului ACUM Chiril Moţpan spune că faptul că PSRM nu a venit la discuţii îm ziua de miercuri, 24 aprilie, „nu este o mare tragedie şi prin aceasta socialiştii s-au deconspirat încă o dată demonstrând că nu sunt stăpâni pe propria decizie”. Totodată, Chiril Moţpan susţine că deputaţii din blocul ACUM propun cetăţenilor o nouă abordare de a face politică. „Noi vrem să guvernăm, vrem să scoatem ţara din haosul în care poate să ajungă din cauza, în special, a Partidului Democrat, dar vrem să facem acest lucru deschis, transparent, cu o agendă care să convină fiecărui cetăţean”, spune parlamentarul.

Fostul deputat în Parlament Valeriu Ghileţchi consideră că şi blocul ACUM a acceptat jocul cu socialiştii. „Din experienţa mea, eu nu prea am văzut ca forţele să negocieze aşa cum se negociază. Nu se fac negocieri la televizor, acestea sunt talk show-uri. Dacă vrei negocieri, negocierile se fac altfel. Eu nici nu m-aş fi dus astăzi în Parlament. Dacă discutam cu ei şi spuneau că nu vin, pentru ce să fac acest circ?”, a menţionat fostul deputat.

Preşedintele Asociaţiei „Urmaşii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, susţine că după alegeri oamenii se aşteptau că socialiştii şi blocul ACUM se vor aşeza la masa de negocieri. Potrivit lui, actualmente unii deputaţi nu sunt capabili să guverneze ţara, de aceea există situaţia actuală. Activistul se întreabă ce s-ar întâmpla, dacă după eventuale alegeri anticipate nu s-ar schimba esenţial tabloul politic care s-a conturat în actualul Parlament? Dumitru Roibu susţine că partidele de dreapta, separat, nu vor obţine niciodată 51 de mandate pentru a avea majoritate.

Deputaţii din Partidul Socialiştilor nu s-au prezentat la runda de discuţii la care au fost invitaţi de Blocul ACUM miercuri, 24 aprilie, în sediul Parlamentului. Reprezentanţii blocului au declarat pentru presă că „cei din PSRM demonstrează că nu sunt gata să discute la modul serios”. Potrivit lor, „acum mingea este pe terenul socialiştilor” şi ei au de ales, dacă vor aştepta încă două luni dizolvarea Parlamentului sau vor realiza câte ceva din propriul program.

C o zi înainte de data stabilită pentru întâlnire, reprezentanţii PSRM au declarat că formaţiunea este disponibilă să formeze grupuri de lucru cu blocul ACUM, „însă acest lucru poate fi iniţiat doar în condiţiile disponibilităţii celor de la ACUM de formare a unei coaliţii stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare şi evitării declanşării alegerilor parlamentare anticipate”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite