Dorin Chirtoacă: Nu ştiu dacă tocmai Coteţ a fost omul cel mai problematic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se declară optimist în ceea ce priveşte procesul de intensificare a luptei anticorupţie din Republica Moldova. Referitor la viceprimarul Capitalei Vlad Coteţ, primarul afirmă că sunt şi mai „barosani“ ca el în Primărie.

Luni, 30 mai, la şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei, primarul general a făcut un apel către consilierii municipali, să nu admită acte de corupţie. „Pot să ştiu, dar pot să nu ştiu cine este în vizor, dar cel mai bine să nu fie încalcată legea şi fiecare doarme liniştit”, a conchis Chirtoacă.

Primarul susţine că Primăria a solicitat de ani de zile structurilor specializate ca să iniţieze investigaţii referitor la actele de corupţie din primărie.

Liberalul a adăugat că zvonuri şi vorbe despre fapte de corupţie a funcţionarilor primăriei circulă despre fiecare, însă aceasta nu pot servi drept motiv de concediere. Se pot institui însă măsuri de ordin disciplinar, precum mustrarea.

Amintim că acum o săptămână, luni, 23 mai, CNA a efectuat mai multe percheziţii la Primăria Chişinău, în cadrul unui dosar de corupţie. În acesta ar fi vizaţi 17 funcţionari publici, printre care şi viceprimarul oraşului Vlad Coteţ, care a primit 25 de zile în arest.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite