Dodon vrea o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat marţi, 14 martie, după întrevederea cu viceministrul de Externe al Rusiei, Grigorii Karasin, că până la sfârşitul lunii martie îşi mai doreşte o întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

Şeful statutului afirmă că s-a înregistrat o dinamică pozitică în relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol, după ce preşedintele ţării s-a întâlnit pe 4 ianuarie, la Bender, cu Krasnoselskii.

Referitor la întrevederea dintre Dodon şi Karasin, preşedintele susţine că s-a discutat despre cum decurg realizările înţelegerilor l-a care au ajuns preşedinţii Republicii Moldova şi Rusiei pe 17 ianuarie.

„În special despre dezvoltarea relaţiilor comerciale moldo-ruse şi întoarcerea pe piaţa rusă a principalelor companii moldoveneşti. Am mulţumit conducerii Rusiei pentru amnistia migraţională a unor categorii de moldoveni”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon şi-a exprimat regretul faţă de nota Chişinăului trimisă conducerii de la Kremlin, unde autorităţile moldoveneşti au învinuit Rusia de hărţuirea şi umilirea oficialilor din Moldova la frontierea rusă.

„Sper că asta nu va influenţa dinamica generală de dezvoltare a relaţiilor moldo-ruse”, a mai adăugat şeful statului.

Potrivit lui Dodon, el a mai discutat cu Grigori Karasin despre agenda vizitei sale la Moscova de săptămâna aceasta, unde preşedintele ţării va avea o întrevedere cu Vladimir Putin.

Amintim că pe 4 ianuarie, la Bender, a avut loc o întrevedere dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii. Scopul evenimentului a fost ca părţile să se cunoască reciproc în vederea stabilirii unui dialog constructiv ce ar duce la soluţionarea problemlor stringente ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Printre subiectele abordate au fost libera circulaţie a cetăţenilor, recunoaşterea diplomelor transnistrene, calea ferată, comunicaţiile, problema numerelor de înmatriculare transnistrene şi altele. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite