Dodon vrea împuterniciri suplimentare pentru a combate corupţia şi criminalitatea prin „metode drastice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a salutat colectarea a 300.000 de semnături de către socialişti în favoarea trecerii la o republică prezidenţială. Potrivit preşedintelui, doar prin intermediul unor împuterniciri suplimentare pentru şeful statului va fi posibil de eradicat corupţia şi criminalitatea din Republica Moldova.

„Astăzi, este clar că reinstaurarea ordinii în ţară, eradicarea criminalităţii şi a corupţiei sunt posibile doar prin metode şi măsuri drastice, pentru care ar trebui să existe împuterniciri corespunzătoare pentru şeful statului, prevăzute de Constituţie şi legislaţie”, a subliniat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele a apreciat şi „activitatea de amploare şi sistematică de pregătire pentru alegerile parlamentare” a PSRM.  

„Următoarele alegeri parlamentare vor fi cele mai importante din istoria ţării noastre. În cadrul acestora, se va decide dacă va continua sau nu să existe Moldova. Pentru aceste alegeri de o importanţă crucială ne vom pregăti împreună şi cu o dăruire deplină. Pentru identificarea celor mai destoinici candidaţi pentru circumscripţiile uninominale”, a precizat Dodon.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a anunţat marţi, 21 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, că activiştii formaţiunii au colectat deja 300.000 de semnături în campania de informare pentru trecerea la o republică prezidenţială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite