Dodon: De războiul civil din Transnistria este vinovat Chişinăul, fiindcă şi-a dorit unirea cu România. Trebuie să ne cerem scuze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat vineri, 16 decembrie, într-un interviu pentru Russia Today, că războiul de pe Nistru a fost unul civil. Pe lângă acest fapt, Dodon afirmă că de fapt autorităţile de la Chişinău se fac vinovate de începerea conflictului, pe motiv că şi-au dorit unirea cu România.

„Totul a început din cauza faptului că la Chişinău au existat minţi fierbinţi, care au dorit unirea cu România. Erau şi lozinci de genul (tradus din rusă Чемодан — вокзал — Россия) „Bagajele şi pleacă, Rusia”, haideţi să vedem unde sunt mai mulţi ruşi şi să mergem peste ei.

Iniţial eu au mers peste Găgăuzia, apoi peste Transnistria. Eu înţeleg că în primul rând vina este a conducerii Moldovei, eu asta recunosc. Eu de nenumărate ori am spus că noi trebuie să recunoaştem asta şi să ne cerem scuze, deoarece au murit sute, mii de cetăţeni. Desigur asta nu se uită, eu pe ei îi înţeleg foarte bine, dar trebuie să privim în viitor. Dar în viitor noi trebuie să găsim limbaj comun. Iată pe partea cealaltă există Ucraina, ei chiar cred că vor găsi mai multă limbă comună cu Ucraina decât cu Moldova? Eu cred că ei înţeleg că împreună cu noi, stat unitar, avem mai multe şanse”, a menţionat Igor Dodon pentru presa rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite