Dodon ar putea fi învinuit de trădare de patrie? Candu: Preşedintele ţării lucrează pentru interesele Rusiei. Vom iniţia o investigaţie în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Şeful Legislativului, Andrian Candu, se arată convins că Igor Dodon lucrează pentru interesele Federaţiei Ruse. Speakerul nu exclude că preşedintele ţării ar putea fi tras la răspundere penală pentru trădare de patrie.

„Pe el nici vecinii nu-l primesc. În mod special după declaraţiile sale prosteşti în privinţa Crimeei, dar şi cu referire la ceea ce se petrece la voi în estul Ucrainei”, a afirmat Andrian Candu pentru presa ucraineană.

Fiind întrebat dacă e încrezut în faptul că Igor Dodon lucrează pentru interesele Rusiei, speakerul a răspuns ferm: „Desigur. Asta nu se vede?”.

În continuare, jurnalistul de la Kiev l-a întrebat pe Candu dacă e posibil ca pe numele lui Igor Dodon să fie intentat un dosar penal, de exemplu, pentru trădare de patrie.

„Poate fi şi trădare de patrie. Noi credem că va veni timpul şi contextul potrivit când vom începe investigaţiile în Parlament. Însă noi trebuie să înţelegem că investigaţia trebuie să aibă o finalitate. Poate noi îl vom suspenda, dar asta e posibil doar temporar, pentru 30 de zile. După 30 de zile noi trebuie să organizăm un referendum, însă el încă se bucură de destul de multă popularitate”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Candu a dat asiguări că în curand, totuşi, ar urma să fie iniţiată o investigaţie în Parlament privind activitaea şefului statului.

„Apropo, el a zburat cu o lună în urmă, la Sankt Petersburg, cu un avion privat achitat din banii unui om de afaceri din Federaţia Rusă. Iar asta îi afectează reputaţia. De aceea, noi intenţionăm să iniţiem o investigaţie în Parlament”, a explicat speakerul.

La întrebarea dacă Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală anume când i se va mai diminua raitingul, Candu a răspuns afirmativ.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite