Dodon promite că nu promulga legea ce interzice propaganda rusă la Chişinău: Pe noi cu Rusia ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon dă asigurări că legea privind modificarea Codului Audiovizualului votată joi, 7 decembrie, în Parlamentul de la Chişinău, prin care se interzice difuzarea emisiunilor politico-analitice şi militare ale televiziunilor ruseşti, nu va fi promulgată.

Igor Dodon califică interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova ca fiind un „act aflat în contradicţie cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare şi cu dispoziţiile constituţionale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”.

„Cu cât majoritatea parlamentară proeuropeană provizorie intensifică retorica antirusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relaţiile cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă, cu atât mai mult cetăţenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acţiuni şi pericolul lor, în primul rând, pentru economia ţării, iar, drept efect, asupra vieţii cetăţenilor de rând”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit preşedintelui, în cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a peste 65 la sută dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conştientizeze că greşeşte amarnic. 

„Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credinţă Ortodoxă, interese economice comune şi, sunt convins, mai multe proiecte comune pentru viitor. Mai mult, în secolul nostru, cel al informatizării, în condiţiile de dezvoltare a Internetului, astfel de iniţiative îşi pierd sensul. Interdicţiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră necesar să privească, nu ceea ce li se impune. Dimpotrivă, ceea ce este interzis va fi căutat cu un interes şi mai mare”, a menţionat şeful statului.

Proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se propune interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova, a fost votat de Parlament joi, 7 decembrie, în două lecturi. Proiectul de lege a fost susţinut de către 61 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite