Dodon: Operaţiunea de pacificare de pe Nistru se desfăşoară la nivel profesionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon continuă să viziteze obiectivele militare din Republica Moldova. În după-amiaza zilei de joi, 24 august, şeful statului a fost la compania infanterie independentă a Forţelor de Menţinere a Păcii (FMP), dislocată în satul Varniţa, Anenii Noi, unde a verificat condiţiile de trai a militarilor, starea tehnică a bazei militare şi situaţia curentă în Zona de Securitate.

„Încă o dată m-am convins că operaţiunea de pacificare de pe Nistru se desfăşoară la un nivel profesionist înalt şi îndeplineşte sarcinile prevăzute în „Acordul cu privire la principiile reglementării paşnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova”, care a fost semnat în anul 1992 de către Moldova şi Rusia. Cu 25 de ani în urmă, acest Acord a pus capăt războiului fratricid de pe malurile Nistrului”, a subliniat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

În contextul solicitărilor tot mai frecvente ale Chişinăului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, preşedintele se întreabă dacă „sunt pregătiţi Guvernul şi majoritatea parlamentară să anuleze în mod unilateral acest acord şi să-şi asume răspunderea pentru destabilizarea situaţiei în regiune, pentru revenirea la situaţia care a anticipat semnarea Acordului?”.

„Sunt convins că Acordul din 1992 trebuie să funcţioneze în continuare în conformitate cu prevederile pe care le conţine. Operaţiunea de pacificare în formatul existent trebuie să se desfăşoare în continuare. Nimeni nu este în drept să împiedice rotaţia programată a pacificatorilor şi executarea sarcinilor ce le revin acestora privind menţinerea păcii în regiune”, a încheiat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite