Dodon: Miza iniţială a Blocului ACUM nu a fost de a veni la guvernare, dar de a rămâne în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon a anunţat marţi, 4 iunie, în cadrul unei ediţii speciale la postul de televiziune NTV Moldova, că şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor, unde se va lua o decizie referitor la propunerea Partidului Democrat de a forma o coaliţie, ar putea avea loc joi sau vineri seara, transmite IPN.

„Cel mai probabil joi seara sau vineri socialiştii vor avea Consiliul republican în cadrul căruia vor adopta o decizie. (...) Joi este data de 6, vineri este 7 iunie, termenul limită. Sper să reuşesc să vin de la Forumul comercial de la Sankt Petersburg şi vom adopta o decizie asumată, în echipă”, a declarat şeful statului.

Şeful statului consideră că miza iniţială a blocului ACUM nu a fost de a veni la guvernare, dar de a rămâne în opoziţie. Potrivit lui, Blocul ACUM a fost sigur că Partidul Socialiştilor vor merge într-o coaliţie cu Partidul Democrat. De asemenea, preşedintele spune că varianta unei colaborări cu ACUM rămâne în vigoare, dar nu se va merge niciodată pe condiţiile înaintate de bloc.

Despre propunerea formării unei coaliţii venite din partea PDM Igor Dodon spune că despre această chestiune se va discuta la Consiliul republican al PSRM. 

„Suntem gata să discutăm acest lucru? Doar Consiliul republican se poate expune referitor la acest lucru, dar timpul ne presează, nu sunt sigur că această chestiune va fi pusă în discuţie sau se va discuta real în termenul care există.

Referindu-se la hotărârea Curţii Constituţionale care urmează să se pronunţe asupra datei limită când şeful statului poate dizolva Parlamentul – 9 iunie sau 21 iunie, Igor Dodon speră că acest termen va fi anume 21 iunie şi va mai exista puţin timp pentru discuţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite