Dodon: Am luat act de poziţia guvernului cu privire la anularea legii miliardului. Vom merge la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor a dat aviz negativ miercuri, 15 februarie, iniţiativei legislative a lui Igor Dodon prin care se urmăreşte anularea legii ce prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgenţă oferite de către Guvern celor trei bănci care au fost lichidate, BEM, Unibank, BancaSocială.

„Consider că este un pas greşit, care, la rîndul său, va primi aprecierea cuvenită din partea cetăţenilor ţării noastre.
Voi insista pe toate căile legale să anulăm această fărădelege în raport cu cetăţenii noştri. Voi insista să se expună şi Parlamentul. Dacă va respinge - vom merge să solicităm suportul şi acceptul oamenilor pentru a anula această lege ruşinoasă, inclusiv prin referendum”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook

Preşedintele a mai adăugat că în timp ce subiectul se examina la Guvern, el avea o şedinţă cu mai mulţi experţi în domeniu, inclusiv persoane din conducerile anterioare ale Băncii Naţionale, cu scopul de a identifica şi alte mecanisme.

„Soluţii care ar permite să evităm trecerea pe spatele cetăţenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar. Există solitii”, a menţionat şefului statului.

Igor Dodon anunţă că săptămîna viitoare va avea întrevederi cu reprezenanţii Fondului Monetar Internaţional unde va fi expusă poziţia sa, dar şi alternativele pentru situaţia creată.

„Reiterez, cetăţenii nu trebuie să plătească nici un leu pentru fărădelegile comise de guvernare. 
Este un subiect de principiu şi aici nu voi ceda”, a conchis preşedintele ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite