Dodon se laudă că a adus investiţii la grădiniţa din satul natal. Primarul de Sadova dezminte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Într-un interviu din 14 februarie pentru Europa Liberă, Igor Dodon a afirmat că el însuşi a contribuit la atragerea investiţiilor în satul său natal, Sadova, pentru reparaţia grădiniţei. Primarul localităţii, Vladimir Susarenco, susţine contrariul, că şeful statului şi oameni apropiaţi lui nu au făcut vreodată investiţii în grădiniţa din sat.

Dodon a fost întrebat de Europa Liberă dacă fără sprijinul UE, Moldova are viitor? Mai ales că, inclusiv consătenii săi din Sadova, raionul Călăraşi, au spus că grădiniţa din localitate a fost reparată pe banii europeni.

Preşedintele ţării nu a stat mult pe gânduri şi a răspuns: „În ultimii ani şi eu am investit, am găsit fonduri, peste 100.000 de lei în grădiniţa din Sadova. Spuneţi de Sadova. Acolo foarte mulţi oameni au spus şi alte lucruri”.

Asociaţia Presei Independente (API) a solicitat Preşedinţiei informaţii despre donaţiile/investiţiile făcute de către Igor Dodon pentru grădiniţa din Sadova. Consultanta principală a Serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, a confirmat că a recepţionat cererea de acces la informaţie, însă până la expirarea termenului prevăzut de legislaţie, API nu a primit vreun răspuns, în pofida apelurilor telefonice repetate la Preşedinţie.

De partea cealaltă, primarul de Sadova a declarat că: „Igor Dodon nu a investit în grădiniţa din localitate”.

API a solicitat informaţii despre toate donaţiile şi investiţiile oderite grădiniţei în anii 2010-2017 şi Primăriei satului Sadova, raionul Călăraşi. Potrivit informaţiei oferite de Primărie, grădiniţa din localitate nu a primit fonduri din partea altor persoane fizice, decât de părinţi. 

„Eu sunt la primărie din vara anului 2015, însă din informaţia pe care o deţin, grădiniţa din localitate nu a fost susţinută financiar de Igor Dodon sau de alte persoane care s-ar fi declarat donatori din partea lui”, a declarat pentru API primarul Vladimir Susarenco. 

Acest fapt este confirmat de directoarea grădiniţei, Gheorghina Anghenie. Ea a precizat că cele mai mari investiţii în instituţie au fost făcute de Guvernul României prin intermediul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).

Potrivit Primăriei, pentru reconstrucţia şi modernizarea grădiniţei din Sadova au alocat bani Consiliul raional Călăraşi, Fondul de Investiţii Sociale (FISM) din sursele oferite de Guvernul României, Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE), dar şi Societatea cu Răspundere Limitată „Ungheni-Gaz”. În total, în şase ani, în instituţia preşcolară s-a investit un milion 929 de mii.

Informaţia a fost preluată din Articolul realizat în cadrul Campaniei media împotriva informaţiei false şi tendenţioase – STOP FALS!, desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia VIP a Telejurnaliştilor Independenţi din Moldova (ATVJI).

d
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite