Dodon, în inspecţie la clădirea Preşedinţiei: „Sunt şocat de starea în care a ajuns acest edificiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a inspectat joi, 2 februarie, clădirea Preşedinţiei, care a rămas devastată după data de 7 aprilie 2009. Şeful statului s-a declarat „şocat de starea în care a ajuns acest edificiu” şi s-a angajat să găsească surse extrabugetare pentu ca clădirea să fie reparată până la Ziua Independenţei.

Redăm integral mesajul preşedintelui postat pe Facebook:

„Aşa cum v-am comunicat anterior, astăzi am mers să inspectez clădirea preşedinţiei, devastătă în aprilie 2009.

dodon

Sînt şocat de starea în care a ajuns acest edificiu. Ultima dată am fost acolo în dimineaţa zilei de 7 aprilie 2009. După care au urmat evenimentele pe care le cunoaştem cu toţii. Am impresia că de atunci timpul s-a oprit în loc, iar guvernanţilor nu le-a prea păsat de clădirea care de fapt este un simbol al statului şi este considerată monument de importanţă naţională.

Totodată, trebuie să menţionez că unele încăperi au rămas intacte, în timp ce altele au fost distruse în totalitate. Am dispus să fie făcută evaluarea deplină, pînă la finele lunii februarie, a necesităţilor din punct de vedere financiar pentru a repara integral această clădire.

Reiterez, voi găsi surse extrabugetare pentru reparaţiile necesare. Banii din buget trebuie să fie alocaţi pentru majorarea pensiilor, salariilor, îndemnizaţiilor; în sectorul educaţional, cel al sănătăţii ş.a.

Sper ca pînă la Ziua Independenţei din acest an lucrările să fie finalizate“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite