Dodon, convins că Maia Sandu, Andrei Năstase şi Vlad Plahotniuc vor face alianţă în viitorul Parlament: Au acelaşi centru de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon se arată sigur de faptul că după alegerile parlamentare din 2018, Partidul Democrat, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr vor face o coaliţie în cazul în care vor avea posibilitatea să formeze o majoritate în Legislativ. Şeful statului afirmă că toate aceste trei forţe politice ar fi conduce de „acelaşi centru de control”, care îi va convinge să-şi unească puterile contra socialiştilor.

„Eu cred că ei merg împotriva lui Dodon, deoarece ei sunt ghidaţi din afara ţării. Toate acestea se fac cu scopul de a-i uni după alegeri”, a menţionat Igor Dodon la emisiunea „Megafon” de la NTV Moldova luni, 2 octombrie.

Şeful statului regretă că opoziţia de dreapta a ales să lupte inclusiv contra lui, dar nu şi-au unificat eforturile alături de preşedintele ţării împotriva lui Vlad Plahotniuc.

„Acum ei au nimerit într-o capcană pe care singuri şi-au creat-o. Eu nu ştiu cum vor ieşi ei din această situaţie. Pe de o parte luptă cu PD, pe de altă parte, nu profită de faptul că în fruntea Preşedinţiei este ales un reprezentant al opoziţiei”, a subliniat Dodon.

Preşedintele a mai precizat că, dacă ar fi pierdut alegerile prezidenţiale din 2016, s-ar fi dus la contracandidatul său, Maia Sandu, pentru a-i propune să facă un front comun contra lui Vlad Plahotniuc, subliniind că liderul PAS nu a dorit să facă acelaşi lucru faţă de Igor Dodon.

Amintim că atât Maia Sandu cât şi Andrei Năstase au declarat în mai multe rânduri că nu vor face alianţă cu PD, condus de Vlad Plahotniuc, sub nicio formă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite