Dodon: „Atât cât suntem noi responsabili de situaţia din ţară, salariile şi pensiile se achită la timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi speakera Zinaida Greceanîi
Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi speakera Zinaida Greceanîi

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat luni, 14 decembrie, că în pofida situaţiei dificile din Republica Moldova, în contextul crizei provocate de pandemia COVID-19, Guvernul ar fi reuşit să aducă la bugetul de stat încasări mai mari pentru luna decembrie, faţă de perioada similară a anului trecut.

„Comparativ cu anul trecut suntem în creştere la acumularea de venituri la Serviciul Fiscal +7,8% şi la Serviciul Vamal +12,8% faţă de decembrie anul 2019.”, a afirmat Igor Dodon într-un briefing de presă, după întrevederea cu speakera Zinaida Greceanîi şi premierul Ion Chicu.

Igor Dodon a explicat că acest lucru s-ar explica prin „administrarea fiscală şi vamală foarte severă şi profesionalismul celor de la Ministerul Finanţelor, care asigură prin instrumentele vamale şi fiscale acumularea veniturilor la bugetul de stat”. 

„Astfel, nu există nicio întârziere la achitarea plăţilor curente. (...) Atât cât suntem noi responsabili de situaţia din ţară, salariile şi pensiile se achită la timp şi nu vor fi niciun fel de întârzieri”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite