Dmitri Rogozin: Chişinăul a încălcat drepturile fundamentale ale locuitorilor din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat în timpul vizitei aşa-zisului lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk la Moscova că drepturile locuitorilor din regiunea separatistă ar fi fost încălcate de ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi cu Uniunea Europeană.

„Astăzi, drepturile fundamentale ale omului pentru locuitorii din Republica Transnistria sunt încălcate. Sunt încălcate de cine? De Republica Moldova şi de cei care au semnat Acordul de Asociere la UE'“, a afirmat Rogozin, citat de ITAR-TASS, după o întrevedere avută la Moscova cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Evgheni Şevciuk.

Vicepremierul rus a încheiat cu Şevciuk şapte memorandumuri ce ţin de cooperări în domeniul economiei, transporturilor, agriculturii, activităţilor antimonopol, educaţie şi cultură.

În acelaşi context, Rogozin a declarat că nu vede nicio logică din punct de vedere economic în faptul că „Republica Moldova a semnat un acord de asociere cu UE şi nu cu Uniunea Vamală (formată din Rusia,Belarus, Kazahstan, n.red), în condiţiile în care 700.000 de moldoveni lucrează ca muncitori imigranţi aici, în Rusia, aceştia aducând cel mai important venit la bugetul Republicii Moldova“.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite