Dirk Schuebel: Summitul de la Vilnius va fi un succes pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău. FOTO Arhivă
Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău. FOTO Arhivă

Declaraţia aparţine şefului Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău şi a fost făcută după ce premierul în exerciţiu, Vlad Filat şi ambasadorul UE, Dirk Schuebel, au semnat astăzi Acordul de finanţare privind Programul Pilot de Dezvoltare Regională.

„Summitul de la Vilnius va fi un succes pentru Republica Moldova. Colegii care au participat la misiune au fost uimiti de felul în care responsabilii de la Chişinău au gestionat lucrurile. Sper că foarte curând în Parlament va fi identificată o majoritate puternică şi noul Guvern va putea să-şi înceapă activitatea“, a declarat Dirk Schuebel.

Premierul în exerciţiu, Vlad Filat, a spus că Republica Moldova, către summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, are toate şansele să vină cu un succes, care nu va fi a unui partid politic, dar al Republicii Moldova. „Pentru acest obiectiv noi trebuie să muncim responsabil, cu încredere şi cu abordare optimist“, a declarat Vlad Filat.

7 milioane de euro pentru dezvoltarea regională

Totodată, astăzi, premierul în exerciţiu Vlad Filat şi Ambasadorul UE, Dirk Schuebel au semnat Acordului de finanţare privind Programul Pilot de Dezvoltare Regională (PPDR). Astfel, UE a oferit Republicii Moldova 7 milioane de euro pentru Programul Pilot de Dezvoltare Regională. Acesta are ca obiectiv oferirea sprijinului în avansarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale cu accent pe dezvoltarea politicilor, cadrului legislativ şi instituţional pentru o dezvoltare eficientă a regiunilor din Republica Moldova.

„Este un exemplu practic al faptului că Uniunea Europeană nu a îngheţat suportul oferit pentru Republica Moldova. Toate părţile implicate în programul respectiv au recunoscut faptul că Republica Moldova a obţinut progrese semnificative în ceea ce priveşte lansarea procesului de dezvoltare regională, multe din principiile identificare în ghidurile acestuia fiind deja aplicate“, a subliniat Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite