Daniel Ioniţă: Integrarea europeană presupune îndeplinirea unor angajamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre integrarea în Uniunea Europeană nu este uşor, ci presupune sacrificii din partea tuturor celor implicaţi şi îndeplinirea unor angajamente. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Eu sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul politic european al Republicii Moldova”, a afirmat diplomatul. 

Ambasadorul susţine că dacă s-ar deturna cursul european al ţării, principalii perdanţi vor fi cetăţenii Republicii Moldova care se vor vedea văduviţi de posibilitatea de a cîştiga mai mult şi mai bine, nu vor mai avea posibilitatea să călătorească atât de liber.

În opinia diplomatului, jocul dublu al autorităţilor moldoveneşti cu Uniunea Europeană poate aduce rezultate, dar numai pe termen scurt. 

„Un astfel de joc nu va fi câştigător pe termen lung şi vedem ce s-a întâmplat cu locul rezervat Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic câţiva ani în urmă”, spune Daniel Ioniţă.

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, susţine că integrarea europeană nu schimbă o ţară de la sine, este un fel de ajutor din partea ţărilor europene, dar depinde de beneficiar cum va fi în stare să folosească această oportunitate. 

În plus, diplomatul polonez consideră că este greşit să se aprecieze succesul şi gradul de apropiere de UE numai prin prisma asistenţei acordate sau nu. Potrivit lui, important este şi volumul investiţiilor străine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite