Cum va scăpa Capitala de mirosul neplăcut de la Staţia de Epurare. Răspunsul lui Ion Ceban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirosul urât din Capitală, generat de nămolul depozitat pe platformele Staţiei de Epurare, poate fi eliminat dacă nămolul, odată deshidratat, va fi evacuat pe terenurile agricole din ţară în calitate de îngrăşământ. Candidatul socialiştilor în turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar general de Chişinău, Ion Ceban, spune că această practică, deşi este una sovietică, este singura capabilă să rezolve problema mirosului urât din Capitală.

Potrivit lui Ion Ceban, geotuburile folosite de întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” nu sunt o soluţie bună pentru un oraş cum este Chişinăul. Acestea sunt bune pentru oraşe cu o populaţie de până la 50 de mii de locuitori, dar municipiul Chişinău, are mult mai mulţi locuitori.

Concurentul electoral spune că, pentru a scăpa de mirosul urât, trebuie evacuat cel puţin 35 la sută din nămolul depozitat, proces pe care promite că îl porneşte din luna septembrie. Cât despre cheltuieli, acestea pot fi acoperite din contractul cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de peste 24,2 milioane de euro, semnat deja de către autorităţile municipale.

În altă ordine de idei, Ion Ceban s-a referit la sectorul locativ, menţionând că îşi propune reorganizarea întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ. Din cele 23 de întreprinderi existente, care au acumulat datorii istorice de peste 600 de milioane de lei, vor fi create cinci, câte una în fiecare sector. Reorganizarea presupune optimizarea numărului de angajaţi şi direcţionarea unor atribuţii către alte servicii municipale.

Ion Ceban afirmă că 95 la sută din bugetul întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ sunt direcţionate către rezolvarea problemelor de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite