Cum comentează liderul de la Tiraspol propunerea lui Igor Dodon de a organiza un referendum de reunificare a Republicii Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, a refuzat propunerea lui Igor Dodon, lansată la începutul acestui an, privind organizarea unui referendum naţional pe ambele maluri ale Nistrului, unde cetăţenii îşi vor expune poziţia faţă de reunificarea ţării. El susţine că cei din Transnistria deja s-au decis asupra viitorului lor încă în 2006, atunci când populaţia din regiune a votat pentru independenţă.

„Rezultatele (referendumului din 2006) le avem, iar Duma de Stat a Rusiei a sprijinit rezultatele referendumului, declarând că referendumul s-a produs în condiţii democratice, deschis şi că are drept la viaţă”, a menţionat Vadim Krasnoselskii pentru un post de televiziune rus.

Liderul de la Tiraspol a precizat că referendumul de reunificare a ţării nu poate avea loc şi din cauza sistemelor de drept diferite ale celor două maluri.

„Conform legislaţiei Moldovei, la referendum au dreptul să participe doar cetăţenii moldoveni, să ne scuzaţi, însă noi pe lângă moldoveni avem şi cetăţeni ai altor state, iar noi toţi suntem cetăţeni ai Transnistriei”, a adăugat Krasnoselskii.

În acest context, el a oferit şi un sfat Chişinăului.

„Eu am mai spus că poporul nostru este consolidat în ceea ce priveşte vectorul extern, în favoarea Federaţiei Ruse, asta e clar, însă în Moldova poporul este divizat. O parte din popor priveşte spre Europa de Vest, este alegerea lor, întrebări nu-s, iar o parte din popor priveşte spre Rusia, la fel, este alegerea lor, întrebări nu-s. Oare să nu desfăşoare Moldova un referendum pentru a se decide asupra vectorului extern? Iar când moldovenii se vor determina cu vectorul, şi nouă ne va fi clar în ce direcţie priveşte Moldova”, a conchis Krasnoselskii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite