Cum au aderat primarii din alte formaţiuni la PD. Andrian Candu: E în natura oamenilor să se afilieze cu puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, democratul Andrian Candu, a încercat să explice joi, 26 octombrie, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, cum a ajuns Partidul Democrat să aibă cei mai mulţi primari din ţară. Potrivit şefului Legislativului, democraţii deţin circa 60% din totalul de primării.

Andrian Candu consideră că primarii din alte partide sau cei neafiliaţi au aderat la PDM fiindcă aşa e în natura oamenilor să se afilieze cu puterea: „considerând psihologic că asta ar presupune să rezolve anumite chestiuni, inclusiv finanţarea anumitor autorităţi”. 

„Cazurile pot fi diferite de la caz la caz, unii cu crezul, alţii din consideraţiunea pur materială, care nu este neapărat foarte sinceră şi nu neapărat dă rezultate, deoarece oameni de conjunctură au fost mulţi în multe cazuri şi nu întotdeauna de cea mai bună calitate. De aceea, partidul trebuie să crească în mod calitativ”, a declarat speakerul.

Întrebat de ce formaţiunea sa îi acceptă pe toţi primarii în partid, deşi se cunoaşte că sunt de conjunctură, preşedintele Legislativului a răspuns: „Nu întotdeauna”. 

„Există creat un fel de departament, i-aş zice comisie de etică şi integritate în partid, doar că nu e încă bine structurată la nivel de procedură. E complicat când nu are partidul capacităţile cum ar avea o instituţie de integritate, să verifice dosare penale. Dar cel puţin o analiză a ceea ce a apărut în presă, investigaţii jurnalistice, se poate face. Partidul ar trebui să aibă aici un cuvânt de spus atunci când acceptă sau nu acceptă un membru”, a precizat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite