Consilierul lui Zelenski: Războiul va trece de graniţele Ucrainei. Umbra războiului a ajuns peste Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexei Arestovici
Alexei Arestovici

Consilierul preşedintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, consideră că războiul din Ucraina va trece frontierele ţării sale, iar „umbra războiului”, deja a căzut deasupra ţările vecine, Moldova şi Belarus.

„Războiul se va extinde, nu se va menţine în cadrul „operaţiunii speciale” şi nici în limitele frontierilor ucrainene. El (n.r. - războiul) deja a aruncat o umbră foarte serioasă, iar în această umbră se văd semne de incendii”, a declarat Arestovici, citat de presa ucraineană.

Potrivit lui, aerodromul din Tiraspol deja ar fi pregătit pentru o eventuală aterizare a avioanelor militare ruse. Arestovici a subliniat că armata ucraineană este pregătită să doboare avioanele respective.

Consilierul preşedintelui ucrainean a mai adăugat că, din cauza tensiunilor din Transnistria, brigada americană „Stryker” din România deja s-ar fi apropiat de frontiera Republicii Moldova.

Marţi, 26 aprilie, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite