Comunista Ivanov înaintează condiţii secrete pentru votarea guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Ivanov, preşedintele fracţiunii PCRM. FOTO: Alexandru Tarlev, Adevărul.
Violeta Ivanov, preşedintele fracţiunii PCRM. FOTO: Alexandru Tarlev, Adevărul.

Deşi au spus anterior că vor susţine un guvern minoritar, comuniştii declară acum că au anumite condiţii privind candidatura pentru funcţia de prim-ministru, iar PLDM şi PD cunosc numele celor care se află în graţia comuniştilor.

Violeta Ivanov, preşedintele fracţiunii comuniştilor din Parlament, a declarat după consultările cu şeful statului, Nicolae Timofti, că ei au menţionat clar numele candidaţilor pe care îi va susţine la funcţia de premier şi pe cei care nu-i va susţine. 

Cu o zi în urmă însă, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, vorbea despre faptul că va susţine un guvern minoritar, adăugând că, pe parcurs, „se va vedea cine va trage căruţa aceasta care se numeşte guvern, dar acum căruţa trebuie pornită din loc”.

Violeta Ivanov a menţionat astăzi că fracţiunea sa va vota guvernul minoritar doar dacă le va conveni candidatura. „PCRM a venit cu o condiţie clară şi am condiţionat câteva chestiuni, inclusiv am oferit nume pentru care am putea vota. Parlamentarii cunosc foarte bine condiţiile pe care le-am expus în cadrul consultărilor”, a declarat Ivanov.

Tot Ivanov a declarat că PCRM a avut consultări atât cu PLDM, cât şi cu PD şi că acestea nu s-au finalizat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite