Ciubaşenco: Scopul lui Plahotniuc este să devină preşedinte, premier sau speaker, pentru a se legaliza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Nostru, Dumitru Ciubaşenco, consideră că scopul liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este să se legalizeze pe plan internaţional, motiv pentru care democratul şi-ar dori schimbarea sistemului electoral, ulterior o nouă majoritate parlamentară pentru a obţine una dintre aceste trei funcţii.

Potrivit lui Ciubaşenco, preşedintele PDM ar fi susţinut de UE şi SUA doar din motive geopolitice, fiindcă partenerii externi respectivi cred că prin Plahotniuc se mai poate de opus rezistenţă influenţei Rusiei în Moldova.

„El este un om care nu mai iesă nicăieri, pentru că se teme. Ca un socialist (făcând referire la faptul că Vlad Plahotniuc este vicepreşedintele Internaţionalei Socialiste) nu se poate întâlni cu muncitorii pentru a-i felicita cu prilejul zilei de 1 Mai. El cu prinţii europeni se întâlneşte, însă cu oamenii normali nu, pentru că se teme că va fi asasinat. În general, el nu poate vorbi cu poporul. Eu înţeleg scopul lui. El vrea să devină speaker, premier sau preşedinte. El trebuie cumva să se legalizeze, fiindcă acum nu dă nimeni mâna cu dânsul. Cum am mai spus, pe el îl rabdă până atunci când îi voi găsi un înlocuitor”, a declarat Dumitru Ciubaşenco la emisiunea „Peatniţa cu Anatolie Golea”, de la RTR-Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite