Chişinăul vrea înlocuirea misiunii de pacificatori ruşi din Transnistria cu una internaţională. Pavel Filip: „Şi-a epuizat mandatul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul de la Chişinău, Pavel Filip, a anunţat în seara de joi, 5 octombrie, la o emisiune de la postul publica de televiziune, că autorităţile moldovene pledează pentru modificarea formatului de pacificatori din Transnistria, în aşa fel ca acesta să nu mai fie dominat de pacificatorii ruşi, dar să fie o misiune internaţională.

„Când vorbiţi de forţele de pacificatori, noi am ridicat şi această problemă şi nu o singură dată. Noi ne dorim să fie modificată, noi nu mai avem nevoie de această misiune pentru că ea demult din punctul nostru de vedere şi-a epuizat mandatul. Acum nu face altceva decât să conserveze ce a fost din acel timp. Noi ne dorim o schimbare pe o misiune internaţională de pacificatori şi vom încerca să obţinem acest lucru”, a declarat premierul Filip la emisiunea „Moldova în direct”.

Pavel Filip a reamintit că Federaţia Rusă s-a angajat să-şi retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova prin Rezoluţia summitului OSCE de la Istanbul.

„În ultimul timp, cu părere de rău s-au intensificat foarte mult exerciţiile militare în această regiune. Practic, în fiecare săptămână noi avem exerciţii sau aplicaţii militare unde participă trupele ruşeşti. În ultimul timp şi mai grav, aceste aplicaţii miilitare sunt făcute de comun acord cu aşa-numita armata transnistreană, unde ei forţează Nistrul, unde ei se apără de un potenţial agresor şi desigur că acest lucru nu poate să nu ne îngrijoreze”, a subliniat prim-ministrul moldovean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite