Chişinăul susţine că va depune eforturi pentru menţinerea dialogului cu Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova va depune eforturi pentru menţinerea tuturor canalelor de dialog deschise şi funcţionale cu regiunea transnistreană, cu concentrare pe procesul de implementare a înţelegerilor agreate anterior şi convenirea unor soluţii pragmatice la celelalte subiecte actuale de pe agenda negocierilor.

Priorităţile pentru anul 2018 şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse în acest sens au fost prezentate marţi, 16 ianuarie, la reuniunea Sub-comitetului din cadrul Comitetului de Monitorizare al Adunării parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei, Paris, Franţa, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Biroul politici de reintegrare, priorităţile Moldovei în reglementarea transnistreană ţin de mobilizarea partenerilor externi pentru sprijinirea procesului de reglementare, iniţierea unor noi măsuri pozitive în raport cu populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi realizarea acţiunilor menite să asigure protecţia drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat, Marian Lupu. Din delegaţie au mai făcut parte preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor, Inna Şupac, şi şeful Biroului politici de reintegrare, Gheorghe Bălan.

O iniţiativă similară, cu intenţia de a asigura şi prezenţa reprezentanţilor Tiraspolului la lucrările Sub-comitetului, din 21 septembrie 2015, nu a fost realizată în formatul preconizat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite