Cetăţeni ucraineni, solicitanţi de azil politic în R. Moldova, reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa border.gov.md
FOTO simbol Sursa border.gov.md

Doi cetăţeni din Ucraina sunt reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale. Aceştia ar fi pretins de la trei bărbaţi suma de 3.300 de dolari pentru a facilita trecerea clandestină din Ucraina în Republica Moldova.

Cazul a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, ca urmare a cooperării şi schimbului de informaţii între angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Copceac şi grănicerii ucraineni.

Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova în proximitatea liniei frontierei de stat au fost depistate trei persoane cu vârste de 25 şi 26 de ani. Tinerii au fost legitimaţi ca cetăţeni ucraineni, originari din regiunea Odessa. Persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldovei.

În procesul audierii s-a stabilit că aceştia ar fi fost conduşi pe teritoriul Moldovei de alţi doi cetăţeni ucraineni. Pentru serviciul călăuzelor, tinerii ucraineni ar fi achitat iniţial suma de 1800 de dolari, urmând să achite o altă tranşă de 1500 de dolari când ajungeau în Republicii Moldova. 

În rezultatul măsurilor comune întreprinse de poliţiştii de frontieră şi grănicerii ucraineni, persoanele implicate în organizarea migraţiei ilegale au fost reţinute în scurt timp. Reţinerea unuia dintre bănuiţi de migraţie ilegală a avut loc pe teritoriul Ucrainei de către autorităţile de frontieră ale statului vecin, iar celălalt bărbat - cu rolul de şofer - de către poliţiştii de frontieră. Ultimul este reţinut pentru 72 de ore. 

Totodată, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul Direcţiei.

În repercusiune, acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii continuă, în vederea elucidării circumstanţelor şi identificării altor persoanele implicate activitatea de migraţie ilegală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite