CEC a somat PAS să verse în buget zeci de mii de lei, pentru o încălcare din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” (PAS) să verse în Bugetul de Stat suma de 76 de mii de lei”, constatând că „în anul 2016, această formaţiune politică a încălcat prevederile legislaţiei la subiectul finanţării campaniei electorale”, a anunţat CEC marţi, 22 aprilie, transmite IPN.

PAS, potrivit CEC, a încălcat legislaţia prin primirea, în 2016, a 100 de mii de lei de la întreprinderea mixtă „Moldavian Aierlines” SRL. Firma a virat banii pe contul bancar al PAS.

CEC precizează că suma iniţială ce urma să fie achitată de PAS era, în mod corespunzător, de 100 de mii de lei, dar formaţiunea politică a achitat până acum, în opt tranşe, 24 de mii de lei şi a rămas cu o datorie de 76 de mii de lei.

PAS poate achita datoria „în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărârii de către CEC, cu dreptul achitării eşalonate a acestei sume”, precizează autoritatea electorală.

Legislaţia Republicii Moldova interzice finanţarea, prestarea unor servicii cu titlu gratuit şi susţinerea materială sub orice formă a formaţiunilor politice de către persoanele juridice cu capital străin sau mixt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite