Care deputaţi au ales să rămână în Parlament şi care au preferat să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de deputaţi au fost puşi în situaţia de a alege între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă cu acesta, deţinută până la validarea mandatului. În incompatibilitate de funcţii au fost aleşii locali, administratorii şi directorii de SRL-uri, dar şi administratorii instituţiilor de învăţământ şi juriştii, transmite IPN.

Toţi cei care au acces în Parlament pe lista PSRM au făcut alegerea în favoarea mandatului de deputat a comunicat Carmena Lupei, şefa serviciului de presă al Partidului Socialiştilor. În incompatibilitate de funcţii s-au pomenit Elena Hrenova şi Alexandr Nesterovschi (consilieri locali); Fiodor Găgăuz (deputat în Adunarea Parlamentară a Găgăuziei); Alla Dolinţă, Oleg Lipskii, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc, Victor Sorocean şi Anatolii Labuneţ (conducători de SRL-uri); Vasile Dolea şi Grigore Novac (jurişti).

Cât priveşte Partidului Liberal Democrat, Ştefan Creangă a renunţat la calitatea sa de viceministru al finanţelor, Victor Roşca – la cea de consilier municipal, iar Grigore Cobzac a preferat mandatul de parlamentar renunţând la funcţia de preşedinte al raionului Hânceşti. Grigore Belostecinic, a renunţat la mandatul de deputat, preferând să-şi păstreze funcţia de rector al Academiei de Studii Economice din Moldova.

Din Partidul Comuniştilor, o persoană a renunţat la mandatul de deputat – Ion Tomai. El a ales să-şi continue activitatea în calitate de preşedinte al raionului Ocniţa. Alţi deputaţi comunişti care se aflau în incompatibilitate de funcţii – Boris Golovin, consilier municipal la Chişinău, Elena Bodnarenco, primarul oraşului Soroca, Petru Porcescu, vicepreşedintele Consiliului raional Străşeni şi Vasili Panciuc, primarul oraşului Bălţi – au ales mandatele de deputat.

Trei persoane din lista Partidului Democrat au fost în incompatibilitate de funcţii. La mandatele de aleşi locali au renunţat trei democraţi – Vasile Bâtcă, preşedintele raionului Nisporeni, Nicolai Dudoglo, primarului oraşului Comrat şi Demian Karaseni, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

În cazul Partidului Liberal, trei persoane care au acces în Parlament au renunţat la mandatele de deputat – Dorin Chirtoacă a preferat funcţia de primar general, Veronica Herţa, a ales să-şi continue activitatea în fruntea Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău şi Mihai Moldovanu a ales funcţia de şef al Direcţiei sănătate. Lilian Carp a ales mandatul de deputat, renunţând la funcţia de şef al Aparatului Primăriei municipiului Chişinău. Consilierul municipal Iurie Dârda, de asemenea, şi-a depus mandatul de consilier, acceptând să fie deputat. Ion Apostol şi Iurie Chirinciuc au renunţat la funcţiile de administratori de SRL-uri în favoarea mandatelor de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite